Verrekijker

Een verrekijker lijkt een eenvoudig product. Het helpt u om objecten dichterbij te halen. Eigenlijk heel simpel, maar de specificaties en eigenschappen kunnen zeer verschillend zijn. Er zijn onder meer verrekijkers voor de jacht, vogelspotten en voor op het water. Afhankelijk van uw doel, kiest u de juiste verrekijker.

Nacht

Kijkers die uitermate geschikt zijn voor in de nacht. Met een nachtkijker bent u verzekerd van scherpe beelden in het donker, zoals een prachtige sterrenhemel.

Meer nachtkijkers

Outdoor

Verrekijkers voor uw outdoor activiteiten. Op jacht of vogels spotten? Bekijk het aanbod outdoor verrekijkers.

Meer outdoor verrekijkers

Microscoop

Om objecten te bestuderen die u met het blote oog nauwelijks kunt waarnemen. Dankzij een microscoop kunt u een enorme vergroting zien van het object onder de microscoop.

Meer microscopen

Verrekijker aanbod

Verrekijkers zijn te verkrijgen in diverse soorten en maten. In grote lijnen te onderscheiden in porro- en dakkantverrekijker. Het verschil zit hem in de positie van de objectieven en prisma’s. Een porro verrekijker heeft een bredere behuizing, maar geeft over het algemeen een beter beeld. Bij dakkantverrekijkers vergt de plaatsing van prisma’s extreme precisie. Hierdoor kijkt u rechtdoor de verrekijker. Deze is dan ook compacter dan de porro verrekijker.

Verrekijker vergrotingsfactor

Iedere verrekijker wordt aangeduid met een tweetal getallen, bijvoorbeeld 8x50. Het eerste getal geeft de vergroting aan, het object wordt 8 keer dichterbij gehaald. Het tweede getal betreft de diameter van het objectief in millimeters. Hoe groter dit getal, hoe meer licht de lens doorlaat. Grotere lenzen worden gebruikt bij slechtere lichtomstandigheden. Maar hoe groter de vergroting, hoe kleiner het gezichtsveld. Het verschil in prijsklasse wordt onder andere bepaald door lenskwaliteit. De duurdere verrekijkers zijn daarnaast voorzien van stikstof om condens tegen te gaan.

Koop uw verrekijker online

Bij Foto Konijnenberg bent u aan het juiste adres. Met ruim 40 jaar ervaring dé specialist op het gebied van foto- en filmapparatuur. Op onze webshop vindt u een ruim assortiment verrekijkers. Behalve online staan wij met een deskundig advies ook voor u klaar in onze winkel in Den Ham en in Turnhout.

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops