Statief gondels

Een statiefgondel is een accessoire om uw objectief aan uw statief te bevestigen. Door het bevestigen van uw objectief aan uw statief verplaatst u het zwaartepunt van de camera naar het objectief en ontlast u uw camera. Een statiefgondel wordt vooral gebruikt op (zware) teleobjectieven.

1-18 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-18 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hoe werkt een statiefgondel?

Een statiefgondel is een (stalen) ring die u eenvoudig om uw objectief kunt plaatsen. Aan deze ring zit een plaatje met een schroefdraad voor uw statiefkop of snelkoppelingsplaatje. Wanneer u een teleobjectief gewooon met de camera op het statief plaatst, is het geheel uit evenwicht en dat maakt het fotograferen lastig.

De voordelen van statiefgondels

Door een statiefgondel te gebruiken staat het geheel gebalanceerd op uw statiefkop. U kunt hierdoor makkelijker fotograferen. Bovendien zorgt dit er ook voor dat er niet teveel kracht op de aansluiting van uw camera naar uw objectief zit. Vooral bij grotere teleobjectieven is dit ideaal.

Koop uw statiefgondel online

In onze webshop vindt u een ruim assortiment statiefgondels. Koop uw statiefgondels online. Heeft u vragen? Bezoek de klantenservice. Wij helpen u graag. 

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops