Statief voor professioneel gebruik

Er zijn verschillende soorten statieven, namelijk de tripod, monopod en gorillapod. Daarnaast zijn er ook statieven speciaal voor videoproductie, zoals een schouderstatief. Een camera op statief geeft het beste resultaat en is voor elk type fotograaf eigenlijk onontbeerlijk. Hier lichten wij enkele professionele statieven van verschillende merken toe.

Manfrotto Befree Carbon Statief met Balhoofd

De Manfrotto Befree Carbon Statief met Balhoofd is een ideale tripod voor gevorderde hobbyisten en professionals die zich bezig houden met reisfotografie. Dit Manfrotto statief is lichter en compacter dan ooit, maar tegelijkertijd oersterk. De poten zijn van 100% carbon en zorgen voor maximale stabiliteit, wat u nauwkeurige en scherpe beelden oplevert.

Bekijk het assortiment Manfrotto statieven

Photomast 10 Meter + Tablet 10” Houder

Met deze Photomast kunt u foto’s maken die net even anders zijn. De mast maakt het namelijk mogelijk om te fotograferen uit 10 meter hoogte. Zo kunt u objecten fotograferen welke op normaal niveau lastig te fotograferen zijn. Vooral voor de architectuur-, woning- en evenementenfotografie biedt de Photomast een uitkomst. De Photomast is gemaakt van carbonfiber, een licht maar stevig materiaal. Om de draagkracht van de mast te vergroten, is de mast voorzien van een brede rubbervoet die voor extra contact met de grond zorgt.

Bekijk het assortiment Photomast statieven

Gitzo GT5543LS eXact Carbon Systematic L Series 5

Dit Gitzo statief is de keuze van de veeleisende fotograaf. Het statief heeft een maximaal draaggewicht van 40kg aan camera-apparatuur en accessoires. De Gitzo GT5543 LS eXact Carbon is het meest stevige statief van de Gitzo serie met een gewicht van slechts 2,8 kg. Het statief biedt u de stevigheid om camera’s en lenzen tot 800mm te dragen.

Bekijk het assortiment Gitzo statieven

Coman TG330CT incl. Jobu-Design Jr. 3

De Coman TG330CT is een stevig statief van Coman, welke ook zwarte large-frame camera’s kan dragen. Dankzij het innovatieve design en de uitstekende balans is de tripod ideaal voor de professionele fotograaf die een hoge capaciteit en goede stabiliteit nodig heeft. De poten zijn gemaakt van 8x multilayer koolstofvezel, waardoor ze licht maar toch zeer robuust zijn. De meegeleverde Jobu-Design Jr. 3 statiefkop-set is klein, sterk en gemakkelijk mee te nemen. De Jr. 3 wordt geleverd met een instelbare swing-arm en is geschikt voor lenzen en camera’s tot een gewicht van 5 kg.

Bekijk het assortiment Coman statieven

Heeft u nog een vraag of advies nodig?

Heeft u nog vragen of advies nodig over statieven voor professioneel gebruik? Voor al uw vragen en voor advies kunt u altijd terecht bij ons Klant Contact Centrum. Vul het contactformulier in of neem contact op per mail of telefoon.

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops