Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

| Omschrijving | Specificaties
 

Normale prijs: € 11.999,00

Special Price € 11.499,00

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

De nieuwe Sony FE 400mm F2.8 GM OSS supertelelens is de lichtste in zijn klasse en biedt uitzonderlijke beeldkwaliteit, snelle AF en een innovatief optisch ontwerp. De Sony FE 400mm F2.8 GM OSS lens is de eerste supertelelens met een groot diafragma van f/2.8 in de E-mount line-up. Het is de ideale keuze voor professionele sport- of natuurfotografen. De lens is een perfecte aanvulling op Sony's uitgebreide reeks E-mount-camera’s, waaronder de A9, A7R III en meer. De FE 400mm F2.8 GM OSS lens weegt slechts 2897 gram en is daarmee de meest draagbare en gebruiksvriendelijke lens uit zijn klasse. Het opmerkelijk lichte gewicht van de lens wordt bereikt door een innovatief optisch ontwerp dat drie fluorietelementen en een verminderd aantal elementen aan de voorkant bevat. Tevens is er gebruik gemaakt van duurzame componenten van magnesiumlegering.

Daarnaast hebben herhaalde onderzoeken en evaluatie door professionele fotografen over de hele wereld geleid tot een lensontwerp dat niet front-zwaar is. Dit zorgt ervoor dat snelle en precieze panning beschikbaar is; of u nu vanuit de hand of met een monopod fotografeert. Om optimaal te profiteren van de snel evoluerende opnames en scherpstellingssnelheden van de nieuwste Sony-camera's, beschikt de FE 400 mm F2.8 GM OSS-lens over twee snelle XD (extreem dynamische) lineaire motoren. Het dubbele motorsysteem versnelt de lensaandrijving voor scherpstelling, zodat plotselinge bewegingen 5x zo snel kunnen worden vastgelegd. De motoren worden ondersteund door speciaal ontwikkelde bewegingsalgoritmen om vertraging en instabiliteit te minimaliseren en het geluidsniveau te beheersen. Dit resulteert in uitzonderlijk snelle, nauwkeurige en stille autofocusprestaties. Op deze manier kan de lens met gemak dynamische, snel bewegende atleten of wilde dieren vastleggen.

Kenmerken van de Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

  • 's Werelds lichtste 400 mm F2.8 Prime met ideale balans
  • Nauwkeurige en snelle AF-prestaties
  • G-master beeldkwaliteit en bokeh
  • Duurzaamheid, betrouwbaarheid en controle
  • A9 systeemsoftware-update ter ondersteuning van FE 400 mm F2.8 GM OSS

G-master beeldkwaliteit en bokeh

Als lid van de G-masterserie lenzen uit de Sony-topklasse, biedt de nieuwe supertelelens met groot diafragma een ongelooflijke beeldkwaliteit, extreem detail en uitstekend contrast en resolutie, zelfs in de hoeken van de foto. Het unieke optische ontwerp bevat drie fluorietelementen die chromatische aberratie helpen te verminderen en elke vorm van kleurvervaging onderdrukt. De lens heeft ook de originele Nano AR-coating van Sony om ongewenste reflecties te onderdrukken.

Dankzij een 11-bladig rond diafragma bevat de lens, naast een indrukwekkende resolutie, een extreem natuurlijk en zacht bokeh. Om een maximale beeldkwaliteit en ‘Bokeh’ te bereiken, wordt elke lens individueel getest en aangepast in de productiefase.

De nieuwe FE 400 mm F2.8 GM OSS is compatibel met Sony's 1,4x en 2,0x E-mount teleconverters. Deze produceren uitstekende beeldprestaties bij langere brandpuntsafstanden, terwijl ze de snelle en precieze AF-prestaties behouden.

Duurzaamheid, betrouwbaarheid en controle

De nieuwe FE 400 mm F2.8 GM OSS is gebouwd met een duurzame magnesiumlegering en een sterke, lichtgewicht carbonvezel kap. Dit maakt de lens bestand tegen zware omstandigheden, bijvoorbeeld op sportevenementen of tijdens het fotograferen van dieren in het wild. Tevens bevat de lens een fluorcoating op het voorstel element om vuil en vingerafdrukken tegen te gaan.

De lens heeft een ruime hoeveelheid harde bedieningselementen: een ‘Full-time DMF’ schakelaar om onmiddellijke handmatige scherpstelling in te schakelen. Vier aanpasbare focus hold-knoppen, verspreid over de cilinder, gemakkelijk voor bijvoorbeeld de Eye AF-functie. En een focusring met Linear Response MF voor fijne, responsieve handmatige scherpstelling.

Daarnaast bevat de lens een ingebouwde optische stabilisatie voor dynamische sportactie en drie verschillende modus-instellingen. Hieronder valt een gloednieuwe modus 3-instelling met een geavanceerd algoritme dat zorgt voor eenvoudige framing bij het volgen van bewegende objecten. Tevens beschikt het nieuwe model over een functiering met selecteerbare 'Preset' en 'Function' instellingen, wat de personaliseerbaarheid nog verder vergroot, een primeur voor elke Sony-lens.

De FE 400 mm F2.8 GM OSS beschikt daarnaast over een drop-in-filterslot die ø 40,5 mm ND en andere filtertypen accepteert, evenals de optionele VF-DCPL1 drop-in circulaire polarisatiefilter. De VF-DCPL1-filter kan worden gedraaid om de gewenste polarisatie te bereiken terwijl deze in de lens is geïnstalleerd.

A9 Systeemsoftware-update ter ondersteuning van FE 400 mm F2.8 GM OSS

De nieuwste software-update (versie 3.00) voor α9 (ILCE-9) biedt ondersteuning voor de nieuwe FE 400 mm F2.8 GM OSS (SEL400F28GM) lens om de optische beeldstabilisatieprestaties te optimaliseren. Ook maakt deze update continu fotograferen mogelijk met automatische scherpstelling, zelfs wanneer het diafragma groter dan F11 is ingesteld. Daarnaast biedt de update een extra optie om het serienummer van de camera in te voeren op de Exif-gegevens: een functie waarnaar sterk verlangd werd door professionele sportfotografen en fotojournalisten. Tot slot zijn er verschillende andere updates van de A9-camera geïmplementeerd met de nieuwe firmware, waaronder een verbeterde snelheid van de autofocus bij weinig licht, verbeterde continue AF-prestaties bij het volgen van een bewegend onderwerp en verminderde ontspanvertraging bij het fotograferen met flits.

Inhoud van de verpakking

  • Sony FE 400mm F2.8 GM OSS
  • Lenscase
Algemeen
Gegevens
Lenssysteem
Prestatie
Gewicht en omvang
Ontwerp
Ontwerp
Schrijf een review voor Sony FE 400mm F2.8 GM OSS
Sony FE 400mm F2.8 GM OSS
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

Normale prijs: € 11.999,00

Special Price € 11.499,00

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops