Sony Alpha A7 III Body (E-Mount)

| Omschrijving | Specificaties
 

Normale prijs: € 2.299,00

Special Price € 2.149,00

Prijs na cashback € 1.999,00

Cashback actie ontvang € 150,00 terug op dit product

Geldig van: 29 nov. 2019 tot 31 jan. 2020

Care Plan

Care Plan

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Sony Alpha A7 III Body (E-Mount)

De full-frame Sony Alpha A7 III camera beschikt over een back-illuminated Exmor R CMOS-beeldsensor met een resolutie van 24,2 MP en hoge ISO-prestaties. De camera levert hoogwaardige 4K-videokwaliteit, een breed dynamisch bereik tot 15 stops bij lage ISO-gevoeligheid en uitstekende resolutie met ruisonderdrukking. De A7 III biedt snel fotograferen met maximaal 10 fps in combinatie met liefst 693 fasedetectie AF punten die 93% van het beeld dekken, evenals 425 contrast-AF-punten. Dankzij deze eigenschappen en de compacte behuizing is de A7 III een veelzijdig en toegankelijk hulpmiddel voor alle soorten fotografen, variërend van hobbyisten tot professionals.

De full-frame 24,2 MP Exmor R CMOS-beeldsensor is gekoppeld aan een nieuwe, verbeterde BIONZ X-verwerkingssensor en een front-end LSI die de algehele prestaties maximaliseert. Dit resulteert in een 1,8 keer snellere verwerkingssnelheid dan de Alpha A7 II. Deze krachtige componenten werken samen om de camera in staat te stellen met hogere snelheden te fotograferen en tegelijkertijd een indrukwekkend ISO-bereik van 100 - 51200 (uitbreidbaar tot ISO 50 - 204800 voor stilstaande beelden) en een 1,5-stop verbetering van de beeldkwaliteit mogelijk te maken. De camera beschikt over een breed dynamisch bereik tot 15 stops bij lage gevoeligheid. Daarnaast zijn diverse vernieuwingen toegepast voor een nauwkeurigere kleurreproductie van huidtinten.

AF reactie- en trackingsnelheid zijn sterk verbeterd vergeleken met de voorganger: bijna 2x de focussnelheid in low-light condities en 2x tracking snelheid. Dit resulteert in een betrouwbaar scherpstelsysteem met uitmuntende precisie en nauwkeurigheid. De veelgeprezen Eye AF-functie is ook beschikbaar in deze nieuwe camera (ook in AF-C modus).

De vernieuwde beeldprocessor van de Alpha 7 III maakt opnamen in 24,2 MP in 10 fps mogelijk en is uitgerust met een nauwkeurige AF/AE-tracking voor maximaal 177 JPEG/RAW-beelden of 89 ongecomprimeerde RAW-beelden. Deze supersnelle 10 fps-modus is beschikbaar met een mechanische sluiter of een volledig geluidloze opname. De camera kan ook continu opnemen met maximaal 8 fps in de Live View-modus met een minimale vertraging in de zoeker of op het LCD scherm. Dankzij deze supersnelle opties kunnen zelfs snel bewegende onderwerpen en vluchtige momenten nauwkeurig en gedetailleerd worden vastgelegd.

Kenmerken van de Sony Alpha A7 III

 • Full-frame camera met 24,2 MP Exmor R CMOS-beeldsensor van 35 mm met vernieuwde beeldverwerking
 • Indrukwekkend ISO-bereik van 100-51.200
 • Dynamisch bereik tot wel 15 stops
 • Continu fotograferen tot wel 10 fps, geluidloos of met een mechanische sluiter
 • Volledige AF/AE-tracking functionaliteit
 • 693 fasedetectie AF punten die 93% van het beeld dekken evenals 425 contrast-AF-punten
 • Geïntegreerde 5-assige in-body beeldstabilisatie is in staat met 5,0 stops te compenseren
 • Filmopnamen in 4K met uitlezing van elke pixel zonder pixelbinding
 • De langste gebruiksduur van een batterij van een systeemcamera met 710 beelden per oplaadbeurt
 • Twee SD-card slots, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) Type-C-aansluiting
 • Verbeterde automatische scherpstelling en Eye-AF

Hoogwaardige 4K video kwaliteit

De Alpha 7 III is uitermate geschikt als videocamera en biedt 4K-video-opnamen (3840 x 2160 pixels) over de gehele breedte van de full-frame beeldsensor. Bij opnamen in Super 35 mm gebruikt de camera uitlezing van elke pixel zonder pixelbinding resulterend in 2.4x de data voor 4K beelden. De camera kan dit oversamplen - zodat hoogwaardig 4K-beeldmateriaal met uitzonderlijk veel details en diepte geproduceerd wordt. Het nieuwe HLG-beeldprofiel (Hybrid Log-Gamma) op de Alpha 7 III ondersteunt een rechtstreekse HDR-workflow, waardoor HDR (HLG)-compatibele tv's levensechte 4K HDR-beelden kunnen afspelen. Verder zijn zowel S-Log2 en S-Log3 beschikbaar voor meer kleurgradatie. Ook kan de camera Full HD op 120 fps met maximaal 100 Mbps opnemen, waardoor het beeldmateriaal kan worden bewerkt in 4x of 5x slow-motion videobestanden in Full HD-resolutie met AF-tracking.

XGA OLED Tru-Finder

De Alpha 7 III is voorzien van XGA OLED Tru-Finder met hoge resolutie en hoog contrast met circa 2,3 miljoen dots voor een uiterst nauwkeurige, levensechte reproductie van details. Ook zijn de beeldkwaliteitsinstellingen 'Standaard' en 'Hoog' zowel beschikbaar voor de zoeker als de monitor. Naadloze bestandsoverdracht naar een smartphone, tablet, computer of ftp-server via WiFi behoort eveneens tot de mogelijkheden, net als het gebruik van de SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) Type-C-aansluiting voor extra flexibiliteit qua voeding en voor hogere overdrachtssnelheid als de camera is aangesloten.

Inhoud van de verpakking

 • Sony Alpha A7 III
 • Li-Ion accu
 • Body dop
Algemeen
Gegevens
Fotokwaliteit
Lenssysteem
Scherpstellen
Belichting
Video
Sluiter
Flitser
Audio
Geheugen
Beeldscherm
Zoeker
Poorten & interfaces
Netwerk
Camera
Ontwerp
Accu/Batterij
Eisen aan de omgeving
Gewicht en omvang
Inhoud van de verpakking
Overige specificaties
Technische details
4 Reviews van de Sony Alpha A7 III Body (E-Mount)
Sony Alpha A7 III Body (E-Mount)
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Lichtgewicht en de beste kwaliteit
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Annelies - 09-05-2019 Na veel onderzoek te hebben gedaan ben ik overgestapt van Canon naar Sony. Deze Sony A7 biedt toch meer op technisch vlak. Neem bijvoorbeeld de oog-autofocus. Deze zorgt ervoor dat alle portretten voortaan scherp zijn.
Een ander punt is dat ik een kleine dame ben en opzoek was naar lichtere en kleinere camera body. Ook op dit vlak wint Sony het van Canon.
Wat Sony nog wel van Canon kan leren is een gebruiksvriendelijker menu.
Top systeem
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Daan Lochs - 23-04-2019 We hebben de deze camera nu een paar dagen in gebruik als opvolger van de A7 II. Deze werd gedurende 2 jaar op bijna-dagelijkse basis gebruikt. Het zijn echte werkpaardjes. Sterk frame, resistent. En top technology. Als allround video en photo camera kom je niet snel een beter systeem tegen.

Als ik dan toch 1 puntje kritiek moet geven, het touch screen had ook bruikbaar kunnen zijn voor de menuselecties.
Topcamera
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
T. Blom - 13-11-2018 De A7iii is gewoon een uitstekende camera. Ontwerp van de camera en de bediening zijn van zeer hoog niveau. Blij dat ik uiteindelijk deze overstap heb gemaakt van Canon naar Sony.
Beste aankoop van de afgelopen jaren
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Tom Van Dyck - 09-05-2018 Ben een hele tijd geleden gestart met de Sony a100, daarna een a77 en een a77II en heb nu uiteindelijk de stap naar systeemcamera en fullframe gezet en deze a7III gekocht. Veel van de zaken hieronder zijn dus in vergelijking met de A7II. Mijn keuze is gebaseerd op tal van reviews, waarin telkens zeer lovend werd gesproken over dit toestel. En compleet terecht mag ik ondertussen wel zeggen. Ik had de a7 reeks al een tijdje in de gaten. De s-versie had wel mijn voorkeur (omwille van de lichtgevoeligheid), maar vond ik te weinig megapixels hebben. De r-versie was me dan weer ineens wat veel megapixel. Toen de a7III uit kwam, leek me dat een goed compromis. Bij het uitpakken van het toestel viel me het ontbreken van een batterij lader op. Beetje vreemd voor mij (heb bij m'n vorige toestellen altijd gewoon een batterijlader meegeleverd gekregen), maar deze laadt dus op via de usb-poort. Wat achteraf gezien eigenlijk nog niet eens zo gek is: zo neem ik tegenwoordig bijvoorbeeld een battery-pack mee zodat ik onderweg kan bijladen. Iets wat eigenlijk amper nodig is, want de nieuwe NP-FZ100 batterij houdt het bijzonder lang uit. Bij m'n vorige toestellen had ik altijd een 2e batterij op zak, dus had ik ook meteen een 2e batterij mee besteld bij deze A7III, maar ik heb'em zelfs nog niet nodig gehad. In vergelijking met een A77 body valt het toestel klein uit (m'n dochter vindt de verhouding body/lens grappig), maar ik vind dat het toestel bijzonder goed in de hand ligt. Een minpunt bij Sony blijft wel de menu structuur (of het gebrek eraan), maar eenmaal je je weg daarin gevonden hebt, valt het wel mee. Er zijn een 3-tal knoppen die je zelf een functie kan geven, dus dat helpt ook al. Het valt op dat de beelden tot iso 6000 relatief weinig last hebben van ruis (iets wat met m'n A77 we anders was). Een minpunt vind ik wel het schermpje: dit is enkel horizontaal te kantelen (terwijl dat van de A77 zowat in alle richtingen kon draaien). Ook de 'deurtjes' waarachter o.a. usb-aansluiting zit geven een weinig professionele indruk: plastiekerig en het is volgens mij een kwestie van tijd voor dat klepje afbreekt. De S&Q mode was voor mij nieuw, maar is perfect om bijvoorbeeld de salto's van de kids in slowmotion vast te leggen. Mijn conclusie: met voorsprong het beste toestel dat ik al in handen heb gehad. Het is geen goedkoop toestel, maar als je bekijkt wat je krijgt voor dat geld, is dit eigenlijk relatief goedkoop. Op alle criteria geef ik 5 sterren, met uitzondering van 'gebruiksgemak' (die krijgt er 4) omwille van de opmerking ivm de menu structuur. Ik zou'em zo opnieuw kopen.

4 artikel(en)

Sony Alpha A7 III Body (E-Mount)

Sony Alpha A7 III Body (E-Mount)

Normale prijs: € 2.299,00

Special Price € 2.149,00

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops