Ringflitser

Een ringflitser is een uitstekend hulpmiddel om op een makkelijke manier zeer gelijkmatige belichte foto's te maken. Een ringflitser wordt vooral gebruikt bij macrofotografie, maar is ook geschikt voor productfotografie en natuurfotografie. Een ringflitser zorgt voor een cirkelvormige uitlichting van onderwerp en achtergrond.

1-18 van 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-18 van 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2

De lichtbron van een ringflitser

Zoals de naam al doet vermoeden is een ringflitser een lichtbron in de vorm van een ring. Een ringflitser geeft lichtafgifte vanuit de bron. Doorgaans zit de cameraflitser bovenop de camera, hierdoor wordt het licht als het ware over het object geworpen. De ringflitser geeft een schaduwloos licht, hierdoor zullen schaduwen niet dichtlopen. Tevens ideaal wanneer u objecten van zeer dichtbij wil fotograferen.

Ringflitsers voor diverse doeleinden

Het gebruik van een ringflitser wordt veel toegepast bij macrofotografie. Door een gelijkmatige belichting worden schaduwen geminimaliseerd. De belichting wordt middels een ringflitser subtiel overgebracht waardoor details ook beter zichtbaar worden. Ook voor portretfotografie is een ringflitser geschikt. Echter de lichtopbrengst is hier wel krachtiger. Hierdoor ontstaat het welbekende halo-effect.

Kenmerken van de ringflitser

Een ringflitser is een uniek hulpmiddel voor diverse toepassingen. Met het overgebrachte licht krijgt de foto een bepaalde sfeer waarin het onderwerp of het persoon echt naar voren komt. Met een ringflitser ontstaat een cirkelvormige reflectie in de ogen wat doorgaans als mooier wordt ervaren. Tevens kunt u zelf spelen met het contrast, hierdoor hebt u de regie over de sfeer van de foto.

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops