Pentax lease

In samenwerking met Pentax en The Lease Factory voor Nederlandse klanten en BNP Paribas Leasing Solutions voor Belgische klanten, bieden wij u de mogelijkheid om een Pentax 645Z middenformaat camera (en bijbehorende lenzen) te leasen. Neem contact met ons voor een offerte op maat.

Pentax 645Z

De Pentax 645Z is uitgerust met een grote CMOS-beeldsensor van 43,8 x 32,8 mm. Met een opnamegebied van ongeveer 1,7 keer groter dan een full-frame 35 mm-formaat fotocamera kan de scène met meer scherpte en sfeer worden vastgelegd.

Bekijk de Pentax 645Z

Pentax 645 lens

Pentax richt zich met de Pentax 645 objectieven uitsluitend op de professionele fotograaf. De hoge resolutie beelden zijn geschikt voor het grote studio werk, of voor de veeleisende fotograaf die zich bijvoorbeeld bezig houdt met landschap & buitenfotografie.

Bekijk de 645 lenzen

TWEE LEASEVORMEN

U kunt kiezen uit twee verschillende leasevormen, te weten financial lease en operational lease. Hieronder vindt u een uitgebreide toelichting op de beide leasevormen.

Financial Lease

Operational lease is mogelijk vanaf een investering van € 5.000,-. Gedurende de looptijd huurt u de apparatuur tegen betaling van maandelijkse leasetermijnen en krijgt daarmee de beschikking over de nieuwste apparatuur.

De maximale looptijd voor financial lease bedraagt 36 maanden een kortere looptijd is uiteraard mogelijk.

Gedurende de looptijd van de leaseovereenkomst bent u geen juridisch eigenaar, dit is de leasemaatschappij, maar kunt u fiscaal gezien wel afschrijven over de investering. Na het einde van de looptijd en betaling van de laatste leasetermijn (slottermijn) gaat het juridisch eigendom over naar u.

Gedurende de looptijd van de financial leaseovereenkomst bent u zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van de apparatuur en het onderhoud en eventuele reparaties. Uiteraard heeft u wel de normale garantie zoals die op nieuwe fotoapparatuur van toepassing is.

Operational Lease

Operational lease is mogelijk vanaf een investering van € 5.000,-. Bij deze leasevorm wordt u volledig ontzorgd. Gedurende de looptijd huurt u de apparatuur tegen betaling van maandelijkse leasetermijnen en krijgt daarmee de beschikking over de nieuwste apparatuur en een stuk extra service.

De looptijd is bij operational lease altijd 36 maanden.Bij operational lease blijft het juridisch en economisch eigendom bij de leasemaatschappij. U huurt gedurende de looptijd van 36 maanden uw apparatuur tegen een vooraf vastgestelde leasetermijn.

De maandelijkse leasetermijn bestaat uit het verschil tussen de nieuwwaarde en de vastgestelde restwaarde van de apparatuur na 36 maanden vermeerderd met een bedrag voor aanvullende diensten zoals verzekering, reparaties en onderhoud. De restwaarde bedraagt maximaal 25% van de initiële investering en kunnen wij in onderling overleg met u vastleggen. De leasemaatschappij dient voor het aangaan van de leaseovereenkomst wel akkoord te gaan met de voorgestelde restwaarde.

Omdat u bij een operational lease niet het volledige bedrag van de investering terug hoeft te betalen gedurende de looptijd, zal de maandelijkse leasetermijn lager zijn dan bij een financial lease.

Bij een operational lease wordt u geen juridisch- en economisch eigenaar van de apparatuur. U kunt de investering dus niet activeren op de balans en dus ook niet fiscaal afschrijven. Wel kunt u de BTW op de maandelijkse leasetermijnen aftrekken omdat u de apparatuur voor de uitoefening van uw beroep gebruikt. Aan het einde van de looptijd van het leasecontract levert u de apparatuur weer in of kunt erover kiezen om de apparatuur over te nemen tegen een vooraf vastgesteld bedrag. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om nieuwe apparatuur aan te schaffen en hiervoor een nieuwe leaseovereenkomst aan te gaan. Zo beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur.

Om u een indicatie te geven van maandtermijnen en rentepercentages vindt u onderstaand een aantal rekenvoorbeelden.

Rekenvoorbeeld 1

Pentax 645Z Body, financial lease 36 maanden, geen slottermijn

De huidige prijs van de Pentax 645Z Body bedraagt € 7.999,-. Exclusief BTW is dit € 6.610,74. De maandelijkse leasetermijn bedraagt in dit geval € 208,-. De effectieve rente bedraagt 8,5%.

Rekenvoorbeeld 2

Pentax 645Z Body + 55mm F2.8 + 90mm F2.8 Macro, financial lease 36 maanden, geen slottermijn

De totale prijs van deze configuratie bedraagt € 12.897,-. Exclusief BTW is dit € 10.658,67. De maandelijkse leasetermijn bedraagt in dit geval € 332,-. De effectieve rente bedraagt 7,75%.

Rekenvoorbeeld 3

Pentax 645Z Body + 55mm 2.8, operational lease 36 maanden, slottermijn 25%.

De totale prijs van deze configuratie bedraagt momenteel € 9.398,-. Exclusief BTW is dit € 7766,94. Een slottermijn van 25% komt overeen met 1.941,73. De leasetermijn bedraagt in dit geval € 196,-. De effectieve rente bedraagt 8,5%.

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops