Objectieven voor uw camera

Het objectief bepaalt voor een groot deel het uiteindelijke resultaat bij het maken van foto's. Bij verwisselbare camerasystemen, zoals een spiegelreflexcamera of een systeemcamera, kunt u voor elke situatie het juiste objectief kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een groothoek, tele of macro objectief. Het is belangrijk om een juiste balans te vinden tussen de body en het gekozen objectief.

 

Allround lens

Allround lenzen

Wilt u zowel van dichtbij als veraf fotograferen zonder van lens te wisselen? Dan kiest u voor een allround lens. Allround zoomobjectieven zijn in ‘trombonestijl’ vormgegeven en worden daardoor bij inzoomen een stuk langer.

Meer allround lenzen

Groothoeklens

Groothoeklenzen

Dankzij de korte scherpstelafstand en de grote scherpte kan een brede omgeving in beeld worden gebracht. Perfect voor het fotograferen van landschappen, huwelijken of architectuur.

Meer groothoeklenzen

Portretlens

Portretlenzen

De juiste objectieven voor portretfotografie. Wat is er mooier dan een prachtig portret van uw dierbaren. Met een lichtgevoelige primelens wordt elk portret een succes.

Meer portretlenzen

 

Telelens

Telezoomlenzen

Met een telelens kunt u onderwerpen die verder weg zijn dichterbij halen. De lens heeft een grote brandpuntafstand en een kleine beeldhoek. Uitermate geschikt voor portret-, sport- en natuurfotografie.

Meer telezoomlenzen

Macro lens

Macro lenzen

Een macro lens is specifiek bedoeld om voorwerpen van zeer dichtbij te fotograferen. Met een macro lens kunt u close-ups nemen van alledaagse voorwerpen.

Meer macro lenzen

Fisheye lens

Fisheye lenzen

Een fisheye lens geeft u de mogelijkheid om een foto te maken met een 180 graden beeldhoek. Het menselijk oog kan u geen vergelijkbare prestatie bieden.

Meer fisheye lenzen

Objectieven

Type objectieven

Wat wilt u fotograferen? Dat is de belangrijkste vraag bij het kiezen van een cameralens. Met een macro lens zoomt u in op de details van bijvoorbeeld planten en insecten. Fotografeert u het liefst gebouwen of landschappen? Kies dan voor een groothoeklens. Voor sportwedstrijden of als u een groot zoombereik wilt, is een telelens onmisbaar.

Welk objectief kiest u?

Simpelweg zijn objectieven onder te verdelen in 2 groepen: met vaste brandpuntsafstand (primelens) en met variabele brandpuntsafstand (zoomlens). De brandpuntafstand geeft het bereik van het objectief weer en wordt vermeld in millimeters. Met een zoomlens heeft u een groter bereik, maar met een primelens maakt u over het algemeen heldere foto’s. De lichtgevoeligheid (diafragma) bepaalt de hoeveelheid licht op de sensor. Hoe lager de F-waarde, hoe meer licht, hoe mooier de foto.

Koop uw objectief online

In onze webshop vindt u een ruim assortiment objectieven. Wij willen u tegen de tegen de meest aantrekkelijke prijs de beste objectieven bieden én een uitstekende service. Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops