Nikon telelens

Met een Nikon telelens legt u objecten vast die zich op verre afstand bevinden. Als u eenmaal ervaring heeft met fotografie en graag een volgende stap wilt zetten, is een telelens een prima keuze. Deze lenzen zijn snel, hebben een uitstekende optiek en geven u tal van nieuwe creatieve opties. Denk bijvoorbeeld aan wildlife fotografie of sportfotografie. In beide gevallen kunt u niet altijd dichtbij het onderwerp komen. Maar met een Nikon telelens zal dat geen enkel probleem meer zijn. Met een Nikon heeft u een prachtige lens in handen die razendsnel scherpstelt en geruisloos foto’s maakt. Zo mist u geen enkel detail!

1-18 van 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-18 van 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Ontdek de natuur met een Nikon telelens

De telelenzen van Nikon worden onder meer gebruikt voor het vastleggen van dieren in hun natuurlijke omgeving. Het voordeel van een telelens is dat u niet heel dichtbij het onderwerp hoeft te komen. Hierdoor neemt de kans af dat u de dieren afschrikt. Met een Nikon heeft u een prachtige lens in handen die razendsnel scherpstelt en geruisloos foto’s maakt. Bovendien zijn er voor alle telelenzen van Nikon camouflerende lenshoezen beschikbaar, zodat u ook met opvallende fotoapparatuur onzichtbaar bent. Een Nikon telelens is wellicht een behoorlijke investering, maar Nikon heeft er wel voor gezorgd dat u een optisch product in handen krijgt van zeer hoge kwaliteit.

Een Nikon telelens voor portretfotografie

Een Nikon telelens kan voor verschillende fotografiedoeleinden gebruikt worden. Zo is een telelens ook een veelgebruikt objectief voor portretfotografie. Een telelens geeft een kleine scherptediepte, waardoor de achtergrond al snel onscherp wordt. Op deze manier wordt de focus gelegd op het onderwerp. We kunnen dus wel stellen dat een Nikon telelens vele voordelen kent. Zo geniet u met een Nikon teleobjectief onder andere van de volgend eigenschappen:

  • Fotografeer objecten die zich op afstand bevinden
  • Ideaal voor verschillende fotografiedoeleinden
  • Hoge kwaliteit objectieven 

Gebruik van een statief met een Nikon telelens

Een telelens is goed te gebruiken in combinatie met een statief. Telelenzen zijn over het algemeen groter en zwaarder dan andere type lenzen, waardoor ze iets minder handzaam zijn. Dit kan zorgen voor ongewenste cameratrillingen die direct zichtbaar zijn in het beeld. De stabiliteit van een statief komt dan goed van pas. Wanneer uw Nikon teleobjectief over VR (Vibration Reduction) beschikt, worden bewegingen zoveel mogelijk gecompenseerd door de lens zelf. Deze functie is echter niet te gebruiken wanneer u ook werkt met een statief. De bewegingen worden dan overgecompenseerd waardoor er alsnog onscherpte ontstaat. 

Op zoek naar een Nikon telelens? Bekijk het ruime assortiment van Foto Konijnenberg!

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops