Nikon macro lens

Met een Nikon macro lens kunt u onderwerpen van heel dichtbij fotograferen. Hierdoor kunt u onderwerpen, zoals een plant of insect, op ware grootte (1:1) vastleggen. Een macrolens van Nikon is dan ook uitermate geschikt voor macrofotografie. Door deze manier van fotograferen worden details zichtbaar die u op het eerste gezicht niet ziet. Met een Nikon macro lens ontdekt u een geheel nieuwe wereld.

7 artikel(en)

7 artikel(en)

Waarom een Nikon macro lens?

Het leven van insecten, planten en bloemen gaat meestal aan u voorbij. Ook wanneer u een camera in handen heeft. Naast het feit dat kleine onderwerpen vaak niet opvallen, is uw alledaagse fotoapparatuur niet geschikt om dit kleins goed vast te leggen. Bij de meeste lenzen is de kortste instelafstand ongeveer 1 meter. Meestal moet u dan een paar passen achteruit doen om het onderwerp vast te leggen. Dit vergroot echter de kans dat u de bijzondere details mist. Met een Nikon macro lens voorkomt u dat. Met een 100 mm macrolens kunt u zelfs al scherpstellen op een afstand van ongeveer 30 cm. Het geeft u als fotograaf handvaten voor het maken van bijzondere beelden van een bijzondere wereld.

Voordelen van een Nikon macro lens

Twijfelt u nog over een macrolens? Lees dan snel de voordelen van dit type lens.

  • Fotografeer onderwerpen op ware grootte
  • Vang alle belangrijke en bijzondere details
  • Ruim instelbereik

Kies de juiste Nikon macrolens

De Nikon macrolenzen zijn verkrijgbaar in verschillende brandpuntafstanden. Wel hebben ze alle een vast brandpunt. Dit betekent dat deze objectieven geen zoomfunctie hebben. Het voordeel hiervan is dat u bent verzekerd van een goede beeldkwaliteit, vol details! Bij aanschaf van een Nikon macrolens is het daarom aan te raden om goed na te denken waarvoor u het objectief wilt gebruiken. Zo kunt het objectief kiezen met het juiste brandpuntafstand. Een macro lens objectief met een brandpuntafstand van 100 mm is het meest populair.

Macrofotografie beoefenen met een Nikon Macrolens? Koop hem nu bij Foto Konijnenberg!

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops