Nikkor AF-S 300mm F4.0 D IF-ED

| Omschrijving | Specificaties
€ 1.565,00
Care Plan

Care Plan

OF
Niet op voorraad

Nikkor AF-S 300mm F4.0 D IF-ED

Het Nikkor AF-S 300mm F4.0 IF-ED objectief is ontworpen met de fotograaf in gedachten en beschikt over uitstekende optische prestaties. De Silent Wave Motor staat voor een snelle maar vooral erg nauwkeurige scherpstelling. De uitgebreide functies worden bekroond met een uitstekende afdichting, zodat het objectief bestand is tegen de invloeden van stof en vocht, en fotografen onder alle omstandigheden kunnen blijven fotograferen.

Het is geen G objectief, dus wordt u geacht in de A en M stand het diafragma op het objectief in te stellen, welke overigens door zijn vorm een bijzonder mooi onscherpte verloop laat zien. (Bokeh).

Kenmerken van de Nikkor AF-S 300mm F4.0 IF-ED

  • Hoge optische prestaties, ook bij gebruik van een teleconverter
  • ED-glas (Extra low Dispersion) lenselementen garanderen minimale chromatische aberraties, voor een hoger oplossend vermogen en optimaal contrast
  • Kortste scherpstelafstand 1,45 m
  • M/A stand om snel over te schakelen tussen Handmatige scherpstelling en Autofocus
  • Afgerond diafragma met 9 lamellen
Algemeen
Gegevens
Prestatie
Lenssysteem
Gewicht en omvang
Ontwerp
Overige specificaties
Ontwerp
5 Reviews van de Nikkor AF-S 300mm F4.0 D IF-ED
Nikkor AF-S 300mm F4.0 D IF-ED
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Na enkele maanden weigerde AF dienst
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
claerbout - 13-04-2016 Foto's haarscherp maar 6-tal maanden na aankoop weigerde autofocus (soms) dienst - 2 keer in garantie binnengebracht. Probleem bleef. AF bleef onbetrouwbaar. Opgestuurd na garantieperiode en herstelling zou nu plots veel geld kosten:schade door val (???) - ter info: nooit ergens tegen gestoten of gevallen. Uiteraard niet tevreden over aankoop (pech gehad?)
Zeer scherp kwaliteitsobjectief
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
A.M. van Ginneken - 12-05-2015 Dit objectief levert zeer scherpe foto's en de autofocus is accuraat en snel. Ruim voldoende om jagende zee-arenden mee te volgen en scherp te fotograferen. Het ontbreken van VR is geen probleem op een Nikon D750 met goed high ISO-performance, maar als ik het wil gebruiken op mijn Nikon 1V1 met FT1 adapter mount voor extra bereik (cropfactor 2.7) dan is VR erg belangrijk, omdat de V1 geen goede high ISO performance heeft. Overigens is de combi met de V1 verbluffend scherp! Mensen met de 300 2.8 zijn er jaloers op.
Goede scherpe lens
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
ruud - 16-03-2015 Een prima lens voor natuur fotografie, ook met extender te gebruiken zodat je alles nog dichterbij haalt, de beste resultaten zijn met statief te behalen daar er een VR ontbreekt.
geweldig
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Dick Stegeman - 22-09-2014 geeft waar voor zijn geld .
.Nikon kwaliteit.
Geweldige lens, haarscherpe foto's
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Erwin Luesink - 12-06-2014 Hele fijne lens om mee te werken, zonnekap werkt goed. Foto's zijn haarscherp.

nadeel(tje) naar mijn mening: de voet/houder is wat aan de zwakke kant voor het gewicht van de lens waardoor deze nog trillingen door kan laten. Alleen een probleem als je foto's maakt met heel weinig licht.

daarnaast mis ik een haakje waar je een camerariem aan kan bevestigen. Ik hou er persoonlijk niet van om het gewicht van de lens alleen aan de camera body te hebben.

5 artikel(en)

Alternatieven voor Nikkor AF-S 300mm F4.0 D IF-ED

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops