De mooiste fotolocaties

Kuddegedrag van de landschapsfotograaf

Op tal van bekende en minder bekende locaties spreekt men de laatste jaren van een heuse fotografenhype, die mede wordt veroorzaakt door Instagram. Op de pagina 'Kuddegedrag van de landschapsfotograaf' leest u over de verschillende fotografielocaties die de twijfelachtige eer hebben zich een Instagram hotspot te mogen noemen.

Vroeger lieten we onze vakantiekeuze afhangen van de goede verhalen van familie en vrienden. De diavoorstelling bij ome Wim over de zomervakantie aan het Gardameer speelde onbewust een rol in de besluitvorming bij het reisbureau. Tegenwoordig zien we online prachtige foto’s van de meest fantastische bestemmingen voorbij flitsen. Een spectaculaire ontwikkeling voor alle bedrijven in de toeristische branche. Waar IJsland in 2010 nog mocht rekenen op een half miljoen toeristen, deden in 2015 maar liefst 1,28 miljoen toeristen het eiland aan dat zelf slechts 330.000 inwoners telt. Velen suggereren dat Instagram de voornaamste oorzaak is van deze onwerkelijke groei.

Naast IJsland zijn er uiteraard veel meer Instagram hotspots. Wij geven u graag een overzicht van de mooiste én bekenste fotolocaties in de wereld. Heeft u ook zo'n bekende locatie vastgelegd? Tag deze foto met #kuddegedrag. 

banner

Foto: Edwin Mooijaart

Nederland Posbank


De Posbank is het meest gefotografeerde heidegebied van Nederland. De heuvels zijn volledig bedekt met struikheide en ter afwisseling steken her en der wat eenzame bomen en planten boven de paarse bloemetjes uit. 

Meer over Posbank

Foto: Edwin Mooijaart

Nederland I amsterdam


De locatie van de I amsterdam letters is de meest 'geïnstagramde' plek van Nederland. De rood-witte letters zijn als marketing/kunstwerk geplaatst aan de achterzijde van het Rijksmuseum in Amsterdam. In een rap tempo zijn de letters uitgegroeid tot een attractie. 

Meer over I amsterdam

Foto: Clair Droppert

Nederland Tulpenvelden


Het Nederlandse polderlandschap word in het voorjaar gekleurd en gekenmerkt door de vele bloemenvelden die in deze periode tot bloei komen. In Zuid-Holland zijn de gebieden rondom Lisse, Noordwijk en Sassenheim erg in trek bij de landschapsfotograaf. 

Meer over Tulpenvelden

 

Foto: Ronald Jansen

België Hallerbos


Net onder Brussel ligt het Hallerbos. Waarschijnlijk het meest gefotografeerde bos van Europa, zeker tegen het einde van april. Het Hallerbos is tijdens deze periode namelijk bezaaid met een uitgestrekt tapijt van paarse boshyacinten.

Meer over Hallerbos

Foto: Ilona Makkinga

Griekenland Santorini


Santorini is slachtoffer geworden van zijn eigen schoonheid. Het prachtige Griekse, vulkanische eiland, omringd door de azuurblauwe Middellandse Zee, is een perfect decor voor het fotograferen van een zonsondergang.

Meer over Santorini

Foto: Felix Inden

Noorwegen Lofoten


In het noorden van Noorwegen bevindt zich de eilandengroep Lofoten. Een waanzinnig mooi gebied voor de landschapsfotograaf. In het plaatsje Reine is een speciale houten vlonder aangelegd, waardoor iedere fotograaf een goed uitzicht heeft op het haventje.

Meer over Lofoten

 

 

Foto: Vincent Croce

Duitsland Burcht Eltz


Burcht Eltz is een van de belangrijkste burchten in Duitsland, gelegen in de plaats Wierschem. Het is sinds 1157 de residentie van de graven van Eltz. Er werd 500 jaar lang aan gebouwd. Hierdoor ontstonden er gebouwen in zowel middeleeuwse- als renaissance stijl.

Meer over Burcht Eltz

Foto: Vincent Fennis

Nederland Zaanse Schans


Het zijn van die iconische plaatjes die iedere landschapsfotograaf wel in zijn portfolio wil. Een voorbeeld hiervan is deze foto van de kaasboerderij Catharina Hoeve op de Zaanse Schans. Dit typische Hollandse boerderijtje is ontelbaar vaak vastgelegd.

Meer over Zaanse Schans

Foto: Martin Podt

Nederland Speulderbos


Het Speulderbos is één van de oudste bossen van Nederland en is misschien wel het meest fotogenieke bos van het land. Het bos wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd, vanwege de vele kromme beuken die hier staan.

Meer over Speulderbos

 

 

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops