Retourneren

retour

Ben je niet tevreden over het door jouw gekochte product? Geen probleem! Binnen 14 dagen na ontvangst van jouw gekochte product, kun je het product retour sturen! In het kader van de wet "Kopen op Afstand" heb je als consument bij het doen van aankopen via internet recht op een 'Herroepingsrecht' van 14 dagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen, waarbij je wel zelf de portokosten voor het terugsturen moet betalen. Je kunt hierbij:

 • binnen 14 dagen na ontvangst zonder voorafgaande melding retourneren, of
 • binnen 14 dagen na ontvangst van de herroeping breng je ons op de hoogte om vervolgens binnen 14 dagen na die melding te retourneren.

Voorwaarden retourzending artikelen

Het is van belang dat producten goed en netjes verpakt retour worden gestuurd. De producten dienen verpakt te zijn in - indien mogelijk - de oorspronkelijke verpakking inclusief de oorspronkelijke aankoopbewijs. Heb je een combinatieaanbieding gekocht en wil je deze of een gedeelte hiervan retourneren, houd er dan wel rekening mee dat je hetzelfde bedrag terug krijgt als je er voor betaald hebt. Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Ons advies is dan ook om dit aangetekend te doen. Producten die beschadigd of gebruikt zijn komen niet voor ruiling of restitutie in aanmerking. Wanneer producten beschadigd/incompleet zijn, kunnen wij hiervoor geld in mindering brengen. Bij niet verkoopbaar is dat 100%.

Er is een aantal producten uitgezonderd van het herroepingsrecht. Dit betekent dat deze artikelen niet geruild of geretourneerd kunnen worden. Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn:

 • Software waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Deze producten zijn namelijk niet geschikt om te worden teruggezonden wanneer de verzegeling na levering is verbroken, omdat deze software dan makkelijk gekopieerd kan worden.
 • Downloadbare software en digitale content. Voor digitale content die binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen volledig is uitgevoerd geldt dat deze zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Deze uitzondering geldt alleen indien de koop van start is gegaan met uitdrukkelijke instemming van de consument die hierbij verklaard heeft afstand te doen van zijn herroepingsrecht.
 • Artikelen die om hygiënische redenen niet geruild of geretourneerd kunnen worden indien de verzegeling verbroken is. Dit zijn producten zoals in-ear oordopjes.
 • Producten die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt zoals fotoprints, albums, canvas, e.d.

Indien je voor de beoordeling van de goederen verder bent gegaan dan nodig is om de aard, kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen, dan kunnen wij een waardevermindering in rekening brengen. Deze waardevermindering kan oplopen tot 100%. Het gaat in dit geval met name om:

 • Inktcartridges waarvan de verpakking reeds geopend is. Hiervoor geldt een waardevermindering van 100%. Deze producten zijn na het openen namelijk niet meer te verkopen.
 • In gebruik genomen printers, waarbij het gebruik verder gaat dan de aard, kenmerken of werking.
 • Voor geopende artikelen geleverd in een blisterverpakking en waarvan op de verpakking duidelijk is aangegeven waarvoor het dient, kan een waardevermindering in rekening worden gebracht voor het vervangen van de verpakking.
 • Ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen die bij ons gekocht zijn.

Zakelijke bestellingen
Voor bestellingen welke via de zakelijke (Business to Business) afdeling zijn geplaatst, dient er te allen tijde eerst te worden overlegd met jouw betreffende contactpersoon voor er iets retour mag worden gezonden.

Waardevermindering
Het Herroepingsrecht geeft jou de mogelijkheid het product 'op zicht' te hebben en het product te beoordelen, zoals je dit ook in de winkel zou kunnen. Voor het beoordelen van bijvoorbeeld drones of software is het niet nodig om de drone of software te registreren. Of bij harde schijven en andere opslagmedia is het niet noodzakelijk om het uit de verpakking te halen en te installeren om de werking te kunnen beoordelen. Als de harde schijf niet doet wat hij moet doen is er namelijk sprake van garantie (en niet van herroeping). Hierdoor kan bijvoorbeeld een registratie van het product alvorens het te retourneren of het in gebruik nemen van een harde schijf een waardevermindering opleveren, oplopend tot 100% van het aankoopbedrag.

Stappenplan retourzendingen

Wil je gebruikmaken van de retourregeling? Dan vragen wij jou het op de volgende manier te doen. Zo kunnen wij de retourzending zo soepel en snel mogelijk afhandelen. Geef bij de retourzending duidelijk aan wat er moet gebeuren (omruilen voor een ander artikel of aankoopbedrag crediteren). Als je het ontvangen artikel wilt omruilen voor een ander artikel, dan ontvang je zo spoedig mogelijk een e-mailbericht van ons met verdere informatie.

Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) of storten het aankoopbedrag, inclusief de verzendkosten, uiterlijk 14 dagen na de melding dat je jouw bestelling wilt retourneren, terug op jouw rekening. De betaling vindt niet eerder plaats dan dat de verzonden bestelling bij ons retour is of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Gebruik hierbij ons RETOURFORMULIER of het Europees modelformulier voor herroeping (zie bijlage 1). De kosten voor de retourzending zijn voor jouw eigen rekening.

Foto Konijnenberg
Kamera Express BV

Essebaan 55
2908 LJ Capelle aan den IJssel
Nederland

Bijlage I: Modelformulier voor herroeping

Modelformulier voor herroeping (dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer je de overeenkomst wilt herroepen)

 • Aan: [naam ondernemer]
  [geografisch adres ondernemer]
  [faxnummer ondernemer, indien beschikbaar]
  [e-mailadres of elektronisch adres van ondernemer]
 • Ik/Wij* deel/delen* jou hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]* de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]* de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst]*, herroep/herroepen*
 • Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]
 • [Naam consumenten(en)]
 • [Adres consument(en)]
 • [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

* Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.

Wil je meer weten? In artikel 6 van onze algemene voorwaarden lees je alles over het herroepingsrecht.

Neem contact met ons op

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops