Firmware updaten van uw camera

Firmware

Waarom zou ik de firmware updaten?

Je kunt jouw camera bedienen dankzij firmware. Deze besturingssoftware zorgt ervoor dat jouw camera volledig functioneert en dat alle knoppen doen wat ze moeten doen. De fabrikanten van foto- en videocamera's optimaliseren de firmware regelmatig. Zo proberen ze jou een nog betere gebruikerservaring te geven.

Als klant heb je daarom de mogelijkheid de firmware van jouw camera kosteloos te updaten. De bestaande besturingssoftware wordt dan vervangen door een vernieuwde versie. Dit zorgt voor verbeterde, of zelfs geheel nieuwe functionaliteiten.

Wanneer kan ik firmware updaten?

Als je jouw camera registreert via de website van de fabrikant, word je per mail op de hoogte gebracht als je de firmware van jouw camera kunt updaten. Als je jouw camera gaat registreren heb je wel het serienummer nodig. De fabrikant weet dan precies welk model camera je hebt.

Je kunt er ook voor kiezen om jouw camera niet te registreren. Dan krijg je echter geen bericht als er een firmware update beschikbaar is. Bezoek dan een paar keer per jaar de website van de fabrikant voor eventueel beschikbare firmware updates.

Hoe kan ik firmware updaten?

De firmware moet je eerst downloaden op een PC. Daarna kopieer je de software op een geheugenkaartje. Als je het kaartje in jouw camera doet, kun je de firmware vervolgens installeren. De installatie van de nieuwe firmware gaat automatisch; je hoeft alleen akkoord te geven.

Let er daarbij wel op dat je een volle accu in de camera hebt. Als het installatieproces halverwege wordt afgebroken, kan het zijn dat jouw camera niet meer goed werkt.

Meer informatie

In de handleiding van jouw camera kun je vaak precies lezen hoe je jouw firmware kunt updaten. Ook op de website van de fabrikant is genoeg informatie te vinden. Het updaten van de firmware kunnen wij niet voor je doen, maar voor vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Neem contact met ons op

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops