Full Framecamera

Een full frame camera heeft een grote beeldsensor van 24x36mm. Deze sensor is beduidend groter dan de sensor van een standaard spiegelreflexcamera. Het ideale van een full frame camera is dat er geen cropfactor op zit. Cropfactor betekent dat er een uitsnede van het beeld wordt gemaakt, omdat de sensor te klein is om het hele beeld vast te leggen. Met een full frame camera lukt dat dus wel! In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment met full frame camera’s van bekende merken zoals Canon en Nikon.

1-18 van 42

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-18 van 42

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Voordelen van een full frame camera

Een full frame camera heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een camera met een kleinere beeldsensor. Zo kun je een groter oppervlak vastleggen en dit levert met name bij groothoekfotografie voordelen op. Daarnaast zijn de pixels van een full frame camera groter en lichtgevoeliger. Hierdoor treedt er minder ruis op wanneer je fotografeert onder ongunstige lichtomstandigheden. Dit geeft je een beter beeld van wat je fotografeert.

Type gebruiker

Dit type camera wordt met name gebruikt door de professionele fotograaf. Vooral als je veel groothoekfoto's maakt, biedt een full frame camera uitkomst. Door de bredere hoek kun je veel meer laten zien. Dit maakt de full frame zeer geschikt voor interieur-, architectuur- en landschapsfotografie.

Full frame camera kopen

In onze webshop vind je een ruim assortiment full frame camera's.

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops