Foto’s van eten. Ze verschijnen regelmatig op verschillende blogs en social media. In dit artikel leest u bruikbare tips om foodfotografie naar een hoger niveau te tillen. Superhandig voor de feestdagen.
 

Styling is alles

Op Instagram en Pinterest kunt u er niet omheen: foto's van eten. Prachtig gestyled en op een mooie manier vastgelegd. Hoe u uw eten presenteert kan een groot verschil maken in uw foto’s. Styling is een van de belangrijkste onderdelen van foodfotografie. Zorg ervoor dat het eten dat u wilt vastleggen, goed uit komt op de foto. Als u bijvoorbeeld een broodje hamburger wilt fotograferen, zorg dan dat de burger niet onder de blaadjes sla verdwijnt. Zorg hierbij voor weinig afleiding, een effen bord kan hier bijvoorbeeld bij helpen.

De juiste belichting

Bij het maken van foodfoto's is goede belichting essentieel. Het beste licht voor foodfotografie is een zacht en gespreid licht. Zo voorkomt u harde schaduwen en highlights. Wat goed werkt, is een ruimte in de schaduw met reflecterend natuurlijk licht. Wilt u kunstlicht gebruiken? Zorg er dan voor dat u het onderwerp niet direct belicht, maar juist via de zijkant. De textuur en details komen hierdoor extra goed naar voren.

Vanuit verschillende hoeken

Foodfoto's kunt u vanuit elke hoek maken, maar niet elke hoek geeft het resultaat dat u voor ogen hebt. Tip: kijk waar de meeste details van het eten zich bevinden. Is dit aan de bovenkant, zoals bij een kom soep? Fotografeer dan recht van boven. Dit komt het sterkst uit. Maar, als de details zich aan de zijkant bevinden, zoals bij dit dessert met verschillende lagen, fotografeer dan van de zijkant. Op deze manier komt het gerecht het best tot zijn recht.

 

Digifoto Pro

Digifoto Pro

Digifoto Pro is een magazine voor de fotografieliefhebber. De inhoud van het blad bestaat uit een mix van interviews, reviews, nieuws en portfolio’s en fotografieprojecten. Hierbij richt Digifoto pro zich op het inspireren, vermaken, informeren en ontroeren van de lezer. Speciaal voor Foto Konijnenberg schrijft Digifoto Pro unieke en interessante artikelen.