Fujifilm introduceert vandaag de eerste systeemcamera uit de X-serie die sneller is dan ooit tevoren. Dankzij de nieuwe technologieën zijn de beeldkwaliteit en de kleuren beter dan voorheen. Daarnaast kunnen bewegende onderwerpen nog beter worden gevolgd en gefotografeerd. Dit alles klinkt veelbelovend.

Het uiterlijk

Voor het oog heeft deze X-T3 vrijwel hetzelfde ontwerp als de X-T2 van Fujifilm. Met name de knoppen, instelwielen, de greep en de centrale zoeker zijn hetzelfde. De camera is ook in zilverkleur te verkrijgen. Dit geeft een meer authentieke look aan de camera. Doordat de vorm niet veranderd is, zal voor menig fotograaf gelden dat de camera vertrouwd aanvoelt op het moment dat hij de X-T3 in handen houdt.

Op een aantal punten is deze Fujifilm X-T3 verbeterd wat resulteert in een beter gebruiksgemak. Zo maakt de X-T3 gebruik van een touchscreen met een verbeterde contrastweergave en een grotere kijkhoek. Ook is er standaard een hoofdtelefoonuitgang beschikbaar. Handig in gebruik voor diegenen die de X-T3 willen gebruiken als videocamera. 

Fujifilm X-T3

Sneller en beter dan ooit

Deze Fujifilm beschikt over de 4e generatie APS-C beeldsensor die in de X-Serie wordt toegepast: de nieuwe X-Trans CMOS 4. Deze bestaat uit 26,1 megapixels. Dankzij het unieke X-Trans kleurenfilter worden valse kleuren onderdrukt waardoor een filter niet meer nodig is. Niet geheel onbelangrijk, dit is de eerste 'Back Illuminated' (BSI) beeldsensor binnen de Fujifilm X-Serie. Met deze BSI kunnen de ruisprestaties worden verbeterd terwijl de resolutie van de beeldsensor is toegenomen. 

Verbeterde video mogelijkheden

Deze Fujifilm X-T3 is 's werelds eerste systeemcamera waarbij opnames op de SD geheugenkaart kunnen worden opgeslagen met een resolutie van 4K/60P 4:2:0 10 bit. Daarnaast wordt de sensor ongeveer 50% sneller uitgelezen dan de huidige modellen. Hierdoor kan 4K/60P video worden uitgelezen op 17 msec.

De camera ondersteunt een kleurdiepte van 10bit. Dat betekent dat het aantal beschikbare kleuren en tinten 64x zo groot is dan wanneer gebruik gemaakt wordt van een kleurdiepte van 8bit. Combineert u dit met 400% (ongeveer 12 stops) dynamisch bereik, dan kunt u een rijke kleurverzadiging krijgen zoals bij een zonsondergang. 

Kenmerken van de Fujifilm X-T3

  • 26,1 MP APS-C X-Trans BSI CMOS 4-sensor
  • X-processor 4 met Quad CPU
  • UHD 4K60-video; F-log Gamma en 10-bits uit
  • 2,16 m-punts fasedetectie autofocus
  • 0,75x 3.69 m-punts elektronische zoeker
  • 3,0 inch 1,04 m-punts kantelbaar LCD-touchscreen
  • Continu fotograferen Tot 11 fps
  • Bluetooth en WiFi
  • Weerbestendige behuizing met magnesiumlegering

Pre-order de camera: