Dashcam

Een dashcam is een camera die opnames maakt tijdens een autorit. De dashcam zit vast aan de binnenkant van de vooruit en filmt de volledige autorit, wat bijvoorbeeld handig kan zijn als u een ongeluk krijgt. In de dashboardcamera zit vaak een GPS systeem, zodat het ook snelheid, locatie en richting registreert. Een dashcam is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Waarom een dashcam?

Een dashcam zorgt ervoor dat u met een veilig gevoel de weg op kan. Een dashcam dient steeds meer als bewijsmateriaal bij ongevallen. Bij een ongeval, een gevaarlijke situatie door een medeweggebruiker, diefstal of beschadiging kunt u de gemaakte opnamen gebruiken als bewijsmateriaal wanneer u aangifte doet.

Waar u aan moet denken bij het gebruik van een dashcam

Een dashboardcamera mag het zicht van de bestuurder niet hinderen. In Nederland is het filmen op de openbare weg toegestaan, maar als u bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het buitenland, gelden er in sommige landen andere regels. In Oostenrijk en Portugal is het gebruik van een dashcam namelijk verboden. In Duitsland, België en Frankrijk is de waarschuwing voor snelheidscontroles, die ingebouwd is in sommige dashcams, verboden. Beelden van een dashcam mag u openbaar maken, maar u mag geen beelden publiceren waarop iemand duidelijk herkenbaar aanwezig is of kentekens duidelijk zichtbaar zijn.

Paypal MasterCardVISAV-pay   MisterCash Sofort Trusted shops