B+W grijs ND 102 72 E

| Omschrijving | Specificaties
 
€ 39,95
OF
Op voorraad, direct leverbaar

B+W grijs ND 102 72 E

Een B+W grijs ND 102 72 E filter wordt gebruikt voor het behalen van creatieve effecten in situaties waarbij er teveel licht is, bijvoorbeeld bij het maken van foto's op een heldere zomerdag. Doordat het licht op de sensor gereduceerd wordt zijn er langere sluitertijden mogelijk. De resultaten die door een ND grijsfilter behaald kunnen worden verhogen de aantrekkelijkheid van het beeld en zijn in sommige gevallen experimenteel te noemen. Eén van de bekendste effecten die een ND filter kan bewerkstelligen is bijvoorbeeld het vloeiend weergeven van waterstromen. Doordat lange sluitertijden mogelijk zijn, kan beweging worden weergegeven op een foto. Dit in tegenstelling tot ‘bevriezing’ van het beeld bij korte sluitertijden. B+W ND grijsfilters zijn verkrijgbaar in verschillende grijsdichtheden variërend van +1 lichtstop tot +10 lichtstops. Door het gebruik van bijvoorbeeld het 102 ND filter kan twee diafragma lichtstops langer worden belicht.

Gematigde grijsfilters worden aanbevolen voor binnenshuis en buitenshuis opnamen met weinig licht. Bij de beperkt langere sluitertijden die behaald worden met het 102 ND filter kunnen creatieve soft focus effecten, veegeffecten en vloeiend weergegeven waterpartijen worden bereikt. Wanneer het diafragma wijd open wordt gezet, kan een licht vage achtergrond worden verkregen, een effect wat ook bij het maken van video-opnamen gewenst kan zijn.

De F-Pro filtervatting is de standaard filtervatting van de meeste B+W filters en komt voor bij de professional-line filters. De F-Pro vatting kan gebruikt worden op de meeste groothoeklenzen tot 24mm op fullframe formaat zonder dat vignettering (zwarte randen/hoeken) op de foto ontstaat. De F-pro filtervatting is gemaakt van messing en heeft een matzwarte afwerking wat reflectie voorkomt. Omdat een F-pro vatting schroefdraad aan de bovenzijde van het filter heeft, kan de standaard lensdop van het objectief gebruikt worden. Ook kunnen hierdoor filters gecombineerd worden. Het combineren van filters kan echter wel vignettering veroorzaken.

Filtermaat diameter 72 mm

B+W filtermaat 72 mm is o.a. geschikt voor high-end objectieven voor spiegelreflexcamera's van Canon zoals de lenzen 50mm f/1.2L, de 85mm f/1.2L, de 135mm f/2.0L en de 200mm f/2.0L. Ook de populaire Tamron 17-50mm f/2.8 maakt gebruik van filtermaat 72 mm.

Kenmerken van het B+W grijs ND 102 72 E filter

  • ND grijsfilter
  • voor het behalen van creatieve effecten in situaties waarbij er teveel licht is
  • Houdt twee stops licht tegen
  • Materiaal: messing
  • Diameter: 72 mm
  • Gewicht: 80 gram
  • Kleur: zwart

Inhoud van de verpakking

  • B+W grijs ND 102 72 E filter
Algemeen
Gegevens
Kenmerken
Inhoud van de verpakking
Schrijf een review voor B+W grijs ND 102 72 E
B+W grijs ND 102 72 E
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
B+W grijs ND 102 72 E

B+W grijs ND 102 72 E

€ 39,95

MasterCardVISA  MisterCash Ideal Trusted shops