Architectuurfotografie: Exterieur en interieur

Architectuurfotografie valt gedeeltelijk onder landschap- en portretfotografie. In feite portretteert u gebouwen en laat u het karakter ervan zien. Een doordacht perspectief en sterke compositie zijn essentieel om het gebouw in een goed licht te kunnen zetten. Wist u dat de beste fotomomenten aan het begin of juist aan het einde van de dag zijn? De oranjerode kleur van het zonlicht geeft zelfs het meest moderne gebouw een warme uitstraling.

Ga voorbereid op pad! Weet welke gebouwen u wilt vastleggen en neem de juiste apparatuur met u mee. De cameratas van een architectuurfotograaf is goed gevuld. Wij raden aan om altijd een driepoot statief mee te nemen. Het biedt u meer mogelijkheden en het levert scherpere foto’s op. Daarnaast mag een groothoeklens of een teleobjectief niet missen in uw cameratas. Deze objectieven accentueren patronen, lijnen en vormen. Wilt u uw foto’s een professionele uitstraling geven? Neem dan ook een polarisatiefilter mee.

Architectuurfotografie: Must haves

Tips, tricks, nieuws en reviews voor de natuurfotograaf

Nicole over haar passie: architectuurfotografie

Nicole over haar passie: architectuurfotografie

Op avontuur gaan met haar camera. Buiten lopen en kijken naar wat er is en dit fotograferen: ze laat zich inspireren door het dagelijks leven. Haar...

Lees meer

Paypal MasterCardVISAV-pay   MisterCash Sofort Trusted shops